Zonnepanelen: De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon?  Met zonnepanelen is het mogelijk én verlaagd u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar groter, door de almaar stijgende energieprijzen. Alle voordelen op een rij: – Zelf stroom opwekken – Subsidiemogelijkheden – Fiscaal aftrekbaar – Zeer hoge rendementen – Onafhankelijk van uw energiebedrijf – Woning of bedrijf wordt meer waard – Bijdragen aan een duurzame toekomst Hoe gaat het in zijn werk? Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV panelen genoemd. De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers die de zonnestroom omzetten in 230V netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie behoeft af te nemen bij het energiebedrijf. U bespaart dus op uw inkoop. Indien u meer elektriciteit opwekt dan dat u zelf gebruikt, kunt u het te veel aan elektriciteit terugleveren aan uw energieleverancier. Tot een teruglevering van 5000 kWh (of uw jaarlijks verbruik, als die minder is dan 5000 kWh) per jaar is de leverancier verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt, inclusief BTW en belastingen. Tot die grens maakt dus niet uit of u de opgewekte elektriciteit zelf gebruikt of terugleveren aan het net. De panelen Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energie-installaties nog steeds elektriciteit. Het lijkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnepanelen verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties. De panelen zijn vervaardigd uit materialen die hergebruikt kunnen worden om nieuwe zonnepanelen en producten te produceren.

Zonnecollectoren:

Bespaar direct met zonne-energie! Zonnecollectoren op het dak. Iedereen kent ze wel. Meestal worden ze gebruikt om er stroom mee op te wekken. Maar wist u dat ze 4 keer meer rendement opleveren als je ze gebruikt om warm water te maken? Dan hebt u  dus veel minder collectoren nodig en dat is weer fraaier voor oog.

Het lichte en compacte systeem kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. De zonnecollectoren kunnen op het dak of in het dak worden gemonteerd, als u bijvoorbeeld dakpannen hebt. Maar ze passen ook prima op een plat dak. Het systeem wordt eenvoudig geïnstalleerd en is altijd stijlvol afgewerkt. Bespreek uw wensen met de adviseur van ten Wolthuis hij helpt u graag verder.

Hieronder een project in Delden, deze woning hebben wij voorzien van 2 stuks zonnecollectoren van Remeha in combinatie met een Remeha Calenta CW5 ketel.

IMG_0027IMG_0026IMG_0014IMG_0015IMG_0020IMG_0022

Related Projects
Stuur bericht

Laat hier een bericht of vraag achter en we bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt