Ook kunt u bij ons terecht voor allerlei soorten van waterbehandeling, of het nu gaat om het ontkalken(ontharden) van het water, het koken van het water of bijvoorbeeld het verhogen van de waterdruk in uw woning.

Wij kunnen u voorzien van informatie maar uiteraard kunnen wij ook voorzien in de levering en montage van de verschillende producten.

Hieronder wat voorbeelden van waterbehandeling met een beknopte uitleg, uiteraard komen wij desgewenst graag voor een gesprek of demonstratie bij u thuis.

WATERONTHARDER:

Het harde water stroomt door het harsfilter. Hierin wisselen calciumionen uit voor natriumionen. Hierna heeft u onthard, zacht water. Als het harsfilter verzadigd is, zorgt de besturing voor de regeneratie. Van zout en water wordt pekelwater gemaakt, waarmee de harskern wordt gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. De harsbolletjes in het filter kunnen hun verzachtende werking voortzetten.

Tijdens het gebruik raakt de harskern verzadigd. Om de harskern weer schoon te maken wordt het hars geregenereerd. De regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de hardheid van het water en het waterverbruik. Een waterontharder is leverbaar in een volume gestuurde, of een tijd gestuurde uitvoering. Zowel voor het onthardingsproces. als voor de regeneratie wordt gebruikgemaakt van de waterdruk.

Waterontharder-Boshuis-Plus-Combilux(1)

DRUKVERHOGERS:

U kent het wel, net een nieuwe badkamer met een heerlijke grote stortdouche laten installeren. maar tijdens de eerste douchebeurt is uw eerste ervaring toch niet helemaal wat u er van had verwacht. dat is dan jammer, want het kan anders!

  • Te weing water uit uw stortdouche.
  • Onvoldoende warmwater in uw nieuwe badkamer.
  • De gehele watervoorziening laat te wensen over.
  • Een extra badkamer op zolder gemaakt, maar toch te weinig water.

Of u nu één of meerdere kranen tegelijkertijd opent, of zelfs meerdere douches gebruikt, een drukverhoger geeft een  constante druk met dezelfde hoeveelheid water. Dit wordt bereikt door de bijzondere eigenschap van onze drukverhoger in combinatie met een flowmeter besturing. Deze schakelt de drukverhoger in zodra er water stroomt. Onze drukverhoger voldoet aan de gestelde eisen vanuit de VEWIN en heeft een CE keur.Hij is onder meer uitgevoerd met een droogloop beveiliging en een onderdrukbeveiliging en heeft een automatische herstart functie.   Ook voor overige pompen, hydrofoors, bronpompen enz. bent u bij ten Wolthuis aan het juiste adres. drukverhoger

Stuur bericht

Laat hier een bericht of vraag achter en we bellen of mailen u zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt